Aanvraag wespenverdelging

Belangrijke info

Wespen zijn nuttige dieren: ze jagen op vliegen, bladluizen en muggen. Het is een heel belangrijke natuurlijke insectenbestrijder: de wespen van één enkel nest kunnen bijvoorbeeld op enkele uren tijd duizenden muggen doen verdwijnen. Ze zijn dus ook bondgenoten van de mens en worden bij voorkeur niet verdelgd. Als je wespen met rust laat, laten ze jou ook met rust. Heb je een wespennest achteraan de tuin of in een hok waar je nooit komt? Dan is een verdelging niet nodig. 

Meld enkel hinderlijke of echt gevaarlijke wespennesten.

Heb je toch last van een storend wespennest (mensen worden bedreigd, wespen in je woning of in een school, agressieve wespen,…)? Voor de verdelging van hinderlijke en gevaarlijke wespennesten kan je beroep doen op de diensten van de brandweer.

De verdelging van een wespennest kan worden aangevraagd via dit contactformulier en is gratis. Wij komen zo snel mogelijk langs om de wespen te verwijderen. Gelieve de telefoonlijn vrij te houden voor dringende oproepen.

Ter info: De brandweer verdelgt enkel wespen, geen bijen of hommels. Twijfel je over de insectensoort? Dan kan je hier meer informatie vinden. Wanneer het bijen betreft, kan je op https://wespennest.vlaanderen ook de dichtstbijzijnde imker terugvinden voor jouw gemeente of stad.