Maak je communie- of lentefeestfoto's bij de politie of brandweer

Op zaterdag 16 maart 2024 organiseren de Politie Regio Turnhout en de HVZ Taxandria de gelegenheid om communie- of lentefeestfoto's te maken met politie- en brandweerwagens.

Net zoals vorige jaren kan je bij ons een originele foto trekken bij een voertuig van de politie of brandweer, voor je communie- of lentefeest. Inschrijven kan t.e.m. vrijdag 8 maart 2024.

Op zaterdag 16 maart 2024 kan je tussen 09u30 en 16u00 communie- of lentefeestfoto's komen maken op het voormalige militair domein in Weelde-Statie. De politie zal er interventievoertuigen en een politiemotor ter beschikking stellen, de brandweer zorgt voor verschillende brandweerwagens. Ook Brandweervereniging Vlaanderen zet mee de schouders onder dit initiatief. Zij zijn de trotse eigenaar van een unieke collectie oude brandweer- en ziekenwagens, die je kan bewonderen in het brandweermuseum in Weelde-Statie. Ook bij een aantal van die oude brandweer- en ziekenwagens kunnen er foto's gemaakt worden.

Bij mooi weer kunnen er foto's worden gemaakt in openlucht, bij regenweer zullen de voertuigen worden opgesteld in een loods op het militair domein. Je moet wel zelf voor een fotograaf of eigen fotoapparatuur zorgen. Het maken van communie- of lentefeestfoto's bij onze voertuigen is verder volledig gratis. Om praktische redenen vragen we je wel om je vooraf in te schrijven via een online formulier. Daar kan je aangeven in welk tijdsvak je wil langskomen. We voorzien 11 tijdsvakken van telkens een halfuur: het eerste om 09.30 uur, het laatste om 15.30 uur. Per tijdvak worden maximum 10 kinderen toegelaten, om een te grote drukte op eenzelfde moment te vermijden.

Inschrijven fotoshoot 16 maart 2024

Nog enkele praktische afspraken

 • Je brengt je eigen fotograaf mee of je neemt zelf de foto's.
 • Elk kind moet begeleid worden door een volwassene.
 • Alleen wie ingeschreven is, kan naar het fotomoment komen.
 • Je inschrijving geldt zowel voor foto’s bij voertuigen van politie als brandweer.
 • Bij slecht weer kunnen de foto’s in een loods gemaakt worden op het militair domein.
 • We vragen om je hoffelijk op te stellen zodat iedereen rustig zijn foto's kan nemen, zonder dat anderen in beeld lopen.
 • We voorzien een aantal attributen: politiekepie, brandweerhelm, brandweerslang … Graag zorg dragen voor dit materiaal.
 • We zijn niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen.
 • Tijdens je bezoek kunnen medewerkers van de politie of de brandweer foto’s maken voor hun communicatiedoeleinden. Sta je liever niet op de foto, laat het dan gerust even weten.
 • Wie heeft ingeschreven, ontvangt midden maart een bevestigingsmail met het juiste tijdstip en alle verdere praktische info. Kijk ook zeker in je spamfolder als je na midden maart nog geen bevestiging ontvangen hebt.
 • Inschrijven kan t.e.m. vrijdag 8 maart 2024.

We zijn achteraf benieuwd naar jouw communie/lentefeestkaartje, en we posten die graag op onze facebookpagina als jullie hiermee akkoord gaan.

Stuur ons gerust eentje op via communicatie@hvztaxandria.be

We wensen je een fijn communie- of lentefeest!