Versterk jij ons team?

Brandweer, iets voor jou? Word brandweervrijwilliger bij de Hulpverleningszone Taxandria

Brandweervrijwilliger begint met passie voor hulpverlening. Je combineert namelijk je hoofdberoep met hulpverlening bij de brandweer ‘in bijberoep’. Je gaat een stevig engagement aan, de juiste motivatie is dus belangrijk. Als brandweerman/-vrouw sta je garant voor de veiligheid van inwoners in onze hulpverleningszone. Je maakt deel uit van een ploeg waar teamgeest centraal staat: voor, tijdens en na elke interventie ga je voor elkaar door het vuur. Als vrijwilliger stel je je beschikbaar voor je brandweerpost om zo een minimale uitruk te kunnen garanderen.

We zetten ons samen in om anderen te helpen. Elke oproep is anders, gaande van brand, hulpverlening, redden van dieren tot ondersteuning op logistiek of technisch vlak bij een ongeval of andere incidenten. Daarom stellen we een aantal eisen aan al onze brandweerlieden, dit zowel voor fysieke conditie, voor handigheid als voor karakter.

  • Heb je genoeg vrije tijd die je o.a. wil spenderen aan de brandweer?
  • Zin in een maatschappelijk zinvolle maar veeleisende job?
  • Geen schrik voor opleidingen en bijscholingen?

Tijd om die brandweerdroom waar te maken! Lees er hier alles over of ontdek in onze brochure alle stappen die je moet nemen om brandweer te worden. 

Nog vragen? Contacteer ons gerust via personeel@hvztaxandria.be of 014 47 09 21